Serviciile secrete britanice au avertizat toate departamentele guvernului de la Londra ca Moscova si-a reluat tactica de spionaj din perioada razboiului rece, a anuntat "Sunday Telegraph". Serviciul MI 5, responsabil pentru contraspionajul din Marea Britanie, a transmis un raport intern, ca raspuns la cresterea activitatii spionilor rusi.

In document se arata ca agentii rusi calatoresc mult prin Marea Britanie si ca reprezinta a amenintare "substantiala" de spionaj. Potrivit raportului, suspectii nu trebuie opriti, interogati sau urmariti, dar toate actiunile lor trebuie raportate MI5. Potrivit "Sunday Telegraph", printre suspectii de spionaj se numara 30 de diplomati rusi acreditati la Londra, care incearca sa afle informatii despre capacitatea militara si industria de armament a Marii Britanii.

Se pare ca agentii rusi mai sunt interesati de actiunile cecenilor care au cerut azil politic in Marea Britanie. Reteaua de spionaj ruseasca din Marea Britanie este controlata de Serviciul rus de Informatii Externe (SVR), precizeaza duminicalul londonez. "Sunday Telegraph" apreciaza ca SVR are 18 birouri in Marea Britanie, iar serviciile militare de informatii (GRU) au 14 oficii.

Toate acestea sunt sub paravanul unor organizatii oficiale rusesti, cu statut diplomatic


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.