Doi ofiteri romani, din cadru Fortelor Terestre din Ministerul Apararii, au fost decorati, luni, cu "Medalia pentru Serviciul Meritoriu", de catre ambasadorul SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman, pentru munca pe care au depus-o in Irak si pentru contributia adusa razboiului impotriva terorismului

"Este un eveniment important pentru mine personal, dar si pentru trupele militare din care fac parte, prin prisma relatiilor pe care Armata romana le are cu armata americana, atat pe caile diplomatice, cat si in teatrele de operatii. In Irak, eu am fost reprezentantul Armatei Romaniei in diplomatia americana asigurand relatiile armatei romane cu partea americana", a spus colonelul Nicolaie Liviu Bumbacea, in cadrul ceremoniei, care s-a desfasurat la Centrul Cultural American si la care au participat mai multi oficiali din Ministerul Apararii, dar si membri ai familiilor militarilor, informeaza NewsIn

Colonelul Nicolaie Liviu Bumbacea a fost reprezentantul de rang inalt al Romaniei in cadrul Centrului de Coordonare a Coalitiei din Directia pentru Strategie, Planificare si Politica a Comandamentului Central al Statelor Unite de la Baza Aeriana MacDill, Florida.

Potrivit Ambasadei Statelor Unite, Bumbacea a fost rasplatit cu "Medalia pentru serviciul meritoriu" pentru "profesionalismul demonstrat in abordarea si rezolvarea unei game largi de probleme privind contributia contingentului romanesc in spriijinul Operatiunilor Enduring Freedom si Iraqi Freedom".

Maiorul Stefan Raileanu a fost atasatul adjunct al apararii, al fortelor terestre, navale si aeriene al Romaniei in Statele Unite. El a primit distinctia din partea ambasadorului Taubman pentru "demonstrarea unei extraordinare competente profesionale si diplomatice ca reprezentant al unui aliat cheie in Razboiul Global impotriva Terorismului".

„Medalia pentru Serviciu Meritoriu” este o distinctie militara de rang inalt conferita drept recunoastere a unor actiuni ce denota merite deosebite in serviciu in spatele frontului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.