Papa Benedict al XVI-lea militeaza pentru un rol sporit al Bisericii in viata crestinilor
"Biserica reprezinta noua oaste a Domnului care provine din toate natiunile si trebuie sa continue sa fie ceea ce este: trebuie sa deschida frontierele dintre popoare si sa distruga zidurile dintre clasele sociale si dintre rase" a afirmat ieri Papa Benedict al XVI-lea, cu ocazia liturghiei desfasurate la Vatican. Sarbatoarea Pogorarii Duhului Sfant (denumita si Cinzecimea, care celebreaza implinirea a cincizeci de zile de la Invierea lui Iisus Hristos), celebrata ieri de crestinii catolici, a constituit prilej pentru Sfantul Parinte pentru hirotonisirea a 21 de preoti la dioceza orasului Roma. "In Biserica nu pot fi persoane uitate sau dispretuite", le-a amintit Sfantul Parinte celor peste 40.000 de pelerini si crestini reuniti in Piata San Pietro.

Astfel, Papa Benedict al XVI-lea a indemnat Biserica sa "inlature neincetat acele bariere pe care noi oamenii le inaltam intre noi: trebuie intotdeauna sa realizam trecerea de la turnul lui Babel, de la inchiderea in noi insisi, la momentul Pogorarii Duhului Sfant". In predica de ieri, Suveranul Pontif a abordat conceptele misiunii, al iubirii si al iertarii, relevand noilor preoti virtutea ''ascultarii cuvantului lui Hristos'' si a "fortei iertarii, unite cu sfanta taina a spovedaniei".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.