Tabara lui McCain o acuza pe Sarah Palin ca se comporta ca o "diva" si este preocupata inainte de toate de propriul viitor, in timp ce candidata la vicepresedintie ii acuza pe consilierii senatorului de Arizona ca o ii pun deja in carca o eventuala infrangere in 4 noiembrie, relateaza AFP, conform NewsIn.
Palin a avut o saptamana dificila: dupa o rafala de sondaje negative in ceea ce priveste capacitatea sa de a-si asuma rolul pentru care candideaza si dupa dezvaluiri stanjenitoare despre costul garderobei ei, membri ai echipei lui John McCain, citati de mai multe televiziuni americane, au facut un portret subru al relatiilor sale cu stafful de campanie.

"Se poarta ca o diva. Nu accepta sfaturi de la nimeni", a declarat sub acoperirea anonimatului un membru important al taberei Mccain site-ului specializat Politico. "Nu are relatii bazate pe incredere cu niciunul dintre noi, cu familia ei sau oricine altcineva", a adaugat el.

Potrivit altei surse din stafful lui McCain, citat de postul de televiziune CNN, Palin "se gandeste inainte de toate la propriul viitor si se vede viitorul sef al partidului". "Amintiti-va: divele nu au incredere decat in ele insele, se considera inceputul si sfarsitul oricarei cunoasteri".

La randul sau, Sarah Palin este exasperata de remarcile consilierilor din tabara republicana, potrivit apropiatilor ei citati de Politico. Pe acestia ii acuza Palin pentru o serie de gafe de comunicare. Acest lucru o determina sa nu asculte directivele strategilor republicani. "Si-a pierdut increderea in majoritatea consilierilor", explica un lider republican.

Apropiatii lui Palin il ataca pe directorul de campanie al lui John McCain, Steve Schmidt, si pe cea mai importanta dintre consilierii sai, Nicole Wallace, care ar acuza-o deja pe guvernatoarea de Alaska de un eventual esec al lui McCain in 4 noiembrie. "Acesti oameni o vor judeca si o vor face praf dupa campanie pentru a-si ascunde propria responsabilitate", explica un alt membru al echipei McCain.

Contactata de AFP pentru a comenta, Nicole Wallace a raspuns: "Nu am niciun comentariu de facut, decat ca daca vor sa arunce cu pietre in mine... sunt gata sa le primesc".

Sarah Palin continua totusi sa beneficieze de sprijinul constant, chiar daca uneori jenat, al candidatului republican la Casa Alba. Duminica, intr-un interviu pentru NBC, John McCain i-a venit in ajutor, ca de fiecare data cand a fost atacata in timpul campaniei.

"Nu o apar, o laud, nu are nevoie sa fie aparata", a declarat el. Insa vizibil stanjenit, el a repetat ca Palin, fost primar si actual guvernator, are "mai multa experienta executiva decat senatorii Obama si Biden la un loc". "Sunt mandru de modul in care inflacareaza multumile, modul in care a reusit sa se propulseze singura acolo unde se afla astazi este foarte onorabil", a insistat el.

Dar, desi reuseste in continuare sa inflacareze multimile la mitinguri, Sarah Palin, care a relansat campania lui McCain dupa nominalizarea sa in august, in prezent o trage in jos in sondaje.

Motivul tensiunilor din interiorul taberei republicane nu trebuie cautat in alta parte. "Asa se intampla intr-o campanie cand sta prost in sondaje: (...) se cauta tapi ispasitori", comenteaza un consilier al lui McCain.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.