NASA va folosi aeronava Google pentru experimente stiintifice, lasandu-i in schimb pe Larry si Sergey sa foloseasca un aeroport din California.

O companie in fruntea careia se afla managerii Google, printre care fondatorii motorului de cautare, Larry Page si Sergey Brin, si-a completat flota compusa din patru avioane comerciale cu unul de lupta.

Noua achizitie este un Dornier Alpha Jet, avion usor de vanatoare si de antrenament construit in 1982 de catre compania nemteasca Dornier si cea franceza Dassault-Breguet, noteaza NYTimes.com.

Toate cele cinci avioane ale companiei H211 LCC au dreptul sa foloseasca pistele de la Moffett Field, aeroportul NASA situat la o aruncatura de bat de sediul Google din Mountain View, California.

Intelegerea s-a produs in 2007, iar gigantul online s-a obligat sa-i plateasca agentiei spatiale americane o renta anuala de 1,3 milioane de dolari.

Mai mult, NASA poate dota avioanele sefilor de la Google cu echipament stiintific, de care sa se foloseasca oamenii de stiinta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.