Aproape un sfert dintre copiii cu varste mici din Beijing au consumat lapte contaminat cu melamina, substanta chimica ce a provocat moartea a patru bebelusi, a informat duminica presa oficiala, relateaza NewsIn.
Mai mult de 74.000 din cele 308.000 familii din Beijing chestionate au spus ca micutii lor au consumat lapte contaminat, inainte ca acesta sa fie retras de pe piata, potrivit Beijing News.

Patru bebelusi au murit in China din cauza laptelui contaminat cu melamina si zeci de mii s-au imbolnavit.
Potrivit cotidianului, 3.458 copii au fost spitalizati la Beijing, prezentand dificultati renale, in timp ce in total 211.000 copii au fost examinati la Beijing de la inceputul scandalului, la jumatatea lunii septembrie.
Miercuri, Ministerul Sanatatii a spus ca mai mult de 3.600 copii sunt inca spitalizati in China.

Dintre cei 3.654 copii inca spitalizati, trei sunt in stare grava. 46.700 fusesera externati dupa ce au primit ingrijiri, la data de 22 octombrie.

Premierul Wen Jiabao s-a declarat sambata "indurerat" de acest scandal si a promis "solemn" ca tara sa se va conforma normelor internationale in materie de siguranta alimentara.

Autoritatile chineze au declansat o campanie de anvergura de distrugere a laptelui praf contaminat cu melamina, care a ucis patru bebelusi si a imbolnavit alti 50 de mii, dupa cum informeaza Realitatea. Numai intr-o singura provincie, luna aceasta au fost incinerate 32 de mii de tone de produs contaminat. treime din cantitate apartinea companiei Sanlu, de unde a pornit scandalul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.