John McCain a primit aproape 7 milioane de dolari din peste 6.650 de donatii ce au depasit limita de contributie in timpul campaniei pentru nominalizarea din partea Partidului Republican la alegerile prezidentiale, a declarat sambata Comitetul National Democrat (DNC), relateaza NewsIn.
DNC a detaliat aceste cifre intr-o plangere pe care a spus ca o va depune luni la Comisia Electorala Federala.

Comitetul National Republican a completat deja o plangere similara in data de 5 octombrie, acuzandu-l pe candidatul democrat, Barack Obama, ca nu a depus suficiente eforturi pentru a impiedica donatiile ilegale.
Democratii spun ca au compilat informatiile examinand donatiile inregistrate pe site-ul de campanie al lui McCain. "Analizarea informatiilor arata ca McCain a primit 6.653 de contributii care au depasit, fiecare, cu cel putin 1.000 de dolari limita de 2.300 de dolari care se aplica in cazul campaniei pentru alegerile primare", se arata in plangerea democratilor.

"Nouasprezece persoane fizice au contribuit cu peste 10.000 de dolari fiecare la campania lui McCain - adica de peste patru ori mai mult decat limita stabilita", conform documentului. Donatiile au inclus si o persoana care a dat 56.047 de dolari, iar in total contributiile ilegale se apropie de 7 milioane de dolari, afirma democratii.

DNC solicita Comisiei Electorale sa investigheze acest aspect si mai acuza campania lui McCain ca accepta contributii fara sa aiba numele si adresele donatorilor.

Blogul politic al cotidianului The New York Times il citeaza pe purtatorul de cuvant al lui McCain, Brain Rogers, care spune ca plangerea democratilor este un artificiu de publicitate pentru a distrage atentia de la "practicile dubioase de strangere a fondurilor" ale lui Obama.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.