O sustinatoare a candidatului republican John McCain, care dorea sa-l compromita pe candidatul democrat Barack Obama, a depus marturie falsa la politie, in care afirma ca un afroamerican ar fi atacat-o si i-ar fi gravat litera "B" pe obraz, a anuntat vineri politia americana, relateaza NewsIn.
Ashely Todd, o femeie alba in varsta de 20 de ani, a declarat ca a fost atacata miercuri de un afroamerican de 1,93 de metri inaltime, cand isi scotea bani de la un bancomat, in Pennsylvania, potrivit adjunctului responsabilului politiei care se ocupa de anchete, Maurita Bryant. "Doamna Todd a inventat aceasta poveste", a declarat Maurita Bryant, intr-o conferinta de presa, retransmisa pe internet de un post de televiziune local.

Incidentul a fost prezentat de intreaga presa americana joi si vineri, cu mai putin de doua saptamani pana la alegerile prezidentiale. Candidatul republican John McCan si candidata sa la vicepresedintie Sarah Palin au sunat-o pe Ashley Todd pentru a-si exprima simpatia, in timp ce responsabilul pentru campanie a lui Obama a condamnat intr-o declaratie acest act de violenta.

Fotografia femeii cu litera "B" pe obraz a fost amplu difuzata pe internet si la posturile de televiziune prin cablu vineri.

Maurita Bryant a declarat ca Ashley Todd "are probleme psihologice si nu isi aminteste cum litera "B" a fost scrisa pe obrazul ei". Dupa cateva ore de interogare, anchetatorii au identificat joi seara incoerente in depozitia femeii si, cand aceasta a revenit vineri dimineata pentru a i se pune din nou intrebari, a recunoscut ca a inventat povestea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.