Episcopii din intreaga lume, reuniti la sinodul care a inceput in 5 octombrie si care a avut drept tema "Cuvantul lui Dumnezeu", fac apel la o mai mare difuzare a Bibliei, cartea sfanta a crestinilor, in cat mai multe limbi.

In acelasi timp, ei subliniaza intr-un mesaj dat publicitatii vineri si adresat credinciosilor ca textul scris nu este suficient, in contextul in care "in prezent, comunicarea se intinde pe o retea care cuprinde globul in totalitatea lui". "Cuvantului divin trebuie sa se faca auzit si prin radio, prin canelele internet de difuzare virtuala, prin CD-uri, DVD-uri si iPod-uri", cat si "pe ecranele televizoarelor si a cinematografelor, in presa, in cadrul evenimentelor culturale si sociale", precizeaza mesajul.

Totusi, sinodul subliniaza ca aceasta noua metoda de comunicare, contrar celei traditionale, si-a adoptat propria gramatica si modalitate de exprimare si ca este nevoie de o formare "tehnica" si "culturala" pentru acest obiectiv.

Pe langa "mesajul catre poporul lui Dumnezeu", un text de aproximativ 12 pagini, sinodul a adoptat o serie de propuneri privind intentia Papei Benedict al XVI-lea de a reafirma caracterul central al Bibliei si al interpretarii sale religioase in viata Bisericii Catolice.

Sinodul nu a hotarat inca daca aceste propuneri vor fi date publicitatii sau nu, a declarat vineri presedintele Consiliului pontifical pentru cultura, arhiepiscopul Gianfrasco Ravasi.

Papa urmeaza sa se inspire din aceste propuneri pentru a scrie un "indemn apostolic", un text doctrinar adresat clerului din lumea intreaga si, prin intermediul lor, credinciosilor.