Elvetia este pregatita sa ridice inainte de Craciun controalele la frontierele cu tarile din zona Schengen, a declarat ministrul justitiei la o reuniune cu partenerii sai din Uniunea Europeana de la Luxemburg, transmite AFP, potrivit NewsIn.
Ministrii de interne ai UE urmeaza sa se pronunte in noiembrie asupra integrarii operationale a Elvetiei in spatiul Schengen, inainte de Craciun pentru frontierele terestre si in martie 2009 pentru aeroporturi, in momentul in care companiile aeriene trec la orarele de vara.

Obiectivul autoritatilor elvetiene este ca aceasta integrare sa fie efectiva inainte de referendumul asupra liberei circulatii a persoanelor prevazut pentru februarie 2009.

"Voiam sa pun in evidenta cat de multa importanta acord acestei decizii iminente in privinta Schengen", a explicat ministrul elvetian al justitiei si politiei, Eveline Widmer-Schlumpf, la finalul reuniunii comitetului mixt UE-Elvetia de la Luxemburg.

Ministrul a subliniat de asemenea ca a tinut sa "faca act de prezenta", Elvetia fiind criticata din nou in contextul in care paradisurile fiscale sunt in boxa acuzatilor. Widmer-Schlumpf asigura interimatul in locul lui Hans-Rudolf Merz la conducerea Ministerului Finante al Confederatiei.

Elvetia, care nu este membra UE, a votat in 2005 prin referendum in favoarea includerii in spatiul Schengen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.