Cei doi copii ai lui Giuseppe De Stefano, in varsta de 2, respectiv 1 an, au fost conceputi in timp ce tatal lor, presupus membru al mafiei calabreze, era cautat de autoritati.

Tutela a fost acordata exclusiv mamei, judecatorii spunand ca aceasta nu a fost implicata in activitatile ilegale ale sotului ei.

Pana acum doar persoanele condamnate definitiv la inchisoare pe viata puteau fi decazute din drepturile parentale in Italia, reaminteste publicatia.

Tribunalul din Reggio de Calabria a spus ca "statul avea datoria de a interveni, pentru a-i impiedica pe parinti sa duca minorii pe o cale in afara legii si constitutiei italiene".

"Este o noua pagina in lupta impotriva mafiei calabreze", scrie Panorama. "Copiii membrilor mafiei traiesc intr-o stare de sclavie reala si permanenta", potrivit publicatiei.

Mafia calabreza a devenit cea mai de temut dintre organizatiile criminale italiene, din cauza legaturilor familiale extrem de puternice si cutumelor locale. Primul copil de sex masculin al unui membru al mafiei primeste `smuzzunata`, un fel de botez mafiot, reaminteste Panorama.

Giuseppe este fiul lui Paolo De Stefano, ucis in octombrie 1985 si a carui moarte a declansat un val de represalii sangeroase intre clanurile calabreze.