Candidatul democrat la Casa Alba, Barack Obama, a ajuns vineri dimineata in Hawai, unde o va vizita pe bunica sa in varsta de 85 de ani, bolnava, relateaza NewsIn.
Obama a anuntat joi ca a hotarat sa isi intrerupta campanie electorala, pentru a merge la bunica sa, Madelyn Dunham, care va implini 86 de ani duminica. Echipa de campanie a lui Obama a refuzat sa faca publica boala de care sufera aceasta.

Mama si bunicii lui Obama din partea mamei sunt albi originari din Kansas. Obama, in varsta de 47 de ani, a petrecut o mare parte a copilariei sale in Hawai.

Candidatul democrat isi va relua campania pentru alegerile prezidentiale sambata.

"Vreau sa ma asigur ca nu fac aceeasi greseala de doua ori", a declarat Obama intr-un interviu difuzat joi de postul de televiziune CBS, o aluzie la mama sa, care a murit de cancer la varsta de 53 de ani, inainte sa o poata revedea o ultima data. "Stiam ca nu este bine, dar diagnosticul a fost de asa natura incat am crezut ca mai avem putin timp (...) dar nu am mai avut", a spus Obama.

Cu 12 zile inainte de alegerile prezidentiale din 4 noiembrie, Barack Obama este creditat cu 13 % avans in fata lui John McCain, la nivel national, potrivit unui sondaj dat publicitatii vineri de New York Times.Obama este sustinut de 52% din electorat, fata de 39% dintre alegatori care il sustin pe McCain, arata studiul realizat impreuna cu postul de televiziune CBS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.