Capsula spatiala rusa Soiuz, avandu-i la bord pe milionarul american Richard Garriot si pe doi cosmonauti rusi, a aterizat vineri dimineata in Kazahstan la ora prevazuta, 3.34 GMT (6.34, ora Romaniei), a anuntat Centrul rus de control al misiunii, transmite NewsIn.
Americanul Richard Garriot, al saselea turist care a calatorit in spatiu, si cosmonautii Serghei Volkov si Oleg Kononenko au aterizat in stepa kazaha. Echipa a declarat ca se simte bine, potrivit purtatorului de cuvant al Centrului de control, Valeri Lindin.

Richard Garriot, in varsta de 47 de ani, care a facut avere din jocurile video, este fiul astronautului american Owen Garriot, cel care, in 1973, si-a petrecut doua luni la bordul primei statii orbitale, Skylab. Richard Garriot a marturisit ca periplul sau spatial, pentru care a platit 30 de milioane de dolari, reprezenta visul sau de-o viata.

Richard Garriott decolase de pe Terra la 12 octombrie, la bordul unei rachete ruse care a plecat de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, ajungand dupa 48 de ore de zbor la Statia Spatiala Internationala (ISS). Acolo Garriot a petrecut zece zile.

La randul sau, Serghei Volkov, este fiu de cosmonaut. Tatal sau, Aleksandr, era in spatiu in 1991 in momentul prabusirii Uniunii Sovietice. El si cu Richard Garriot sunt primii descendenti ai unor oameni trimisi in spatiu care zboara acum impreuna - un fapt simbolic in contextul in care relatiile dintre SUA si Rusia sunt deosebit de tensionate, comenteaza Reuters.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.