Succesorul liderului extremei-drepte din Austria, Joerg Haider, a fost demis dupa ce a dezvaluit ca a avut o relatie "speciala, dincolo de prietenie" cu fostul sau mentor, relateaza Times online.

In interviuri date pentru ziare si televiziune, Stefan Petzner a vorbit deschis despre legatura sa cu Haider, care a murit la varsta de 58 de ani intr-un accident rutier, dupa ce bause intr-un club pentru homosexuali, luna aceasta, arata NewsIn.

"A fost barbatul vietii mele. Relatia noastra a fost cu mult dincolo de prietenie", a marturisit Petzner, in varsta de 27 de ani, la doar o saptamana de la numirea in post. El a precizat ca sotia lui Haider, Claudia, "nu avea obiectii" in ceea ce privea relatia lor.

"Nu l-am avut decat pe el. Acum sunt singur. Petreceam nopti cu el si familia lui, iar acest lucru a fost important pentru mine, pentru ca ma temeam sa stau singur in intuneric", a explicat Petzner.

Numirea lui Petzner ca lider al partidului a fost vazuta ca o implinire a ultimei dorinte a lui Haider, el spunand de multe ori ca ar dori ca tanarul sau protejat sa-i ia locul intr-o zi. Petzner a renuntat la facultate cand s-a intalnit cu Haider la o petrecere. La acea vreme el lucra ca jurnalist, scriind despre tratamente cosmetice.

Indignat de aceste marturisiri, partidul s-a simtit obligat sa-l demita pe noul lider, mai ales in conditiile in care este acuzat de unii ca a avut un rol in moartea lui Haider. Ziarele locale au scris ca in noaptea accidentului Haider si Petzner s-au certat la o petrecere. Haider a plecat in graba si s-a dus la un club pentru homosexuali din Klagenfurt, orasul sau natal, unde a baut votca impreuna cu o escorta masculina. Potrivit ziarelor cu greu a reusit reusit sa ajunga pana la masina.

Noul lider al Aliantei, Josef Buchner, in varsta de 43 de ani, este divortat si are doi copii. El este vazut ca fiind mai conservator, in timp cePetzner va fi adjunctul sau.

Partidul lui Haider, Alianta pentru Viitorul Austriei, a obtinut 11% din voturi la alegerile legislative de luna trecuta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.