Candidata republicana la vicepresedintie, Sarah Palin, va fi interogata saptamana aceasta intr-o a doua ancheta privitoare la abuz de putere, act pe care l-ar fi comis in calitate de guvernatoare a statului Alaska, a anuntat miercuri un purtator de cuvant al lui John McCain, relateaza AFP.
Palin va prezenta o depozitie vineri.

Serviciul personalului statului Alaska ancheteaza daca Palin a incalcat regulile etice ale statului prin demiterea sefului pentru securitate publica in iulie, care ar fi refuzat sa dea afara un politist din serviciul sau. O ancheta initiala condusa de Parlamentul local a concluzionat ca Palin dispunea de autoritatea necesara pentru demiterea sefului politiei.

Insa ancheta a conchis si ca Palin este vinovata de incalcarea regulilor etice ale statului, pentru ca i-a permis sotului ei sa-i foloseasca biroul pentru a face presiuni asupra unor responsabili din politie, in vederea demiterii cumnatului sau Mike Wooten. Acesta, agent de politie, era in plin divort de sora lui Palin.

Palin a cerut o a doua ancheta, din partea serviciului pentru personal, dupa ce a spus ca ancheta parlamentara a avut tenta politica.

"Este o ancheta ceruta de guvernatoare, pentru a se asigura ca faptele sunt bine relatate", a spus purtatorul de cuvant.

Sarah si Todd Palin vor da declaratii vineri la serviciul pentru personal.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.