Premierul Tariceanu a solicitat Ministerului Afacerilor Externe sa demareze pregatirile pentru organizarea unei reuniuni a tarilor riverane Dunarii, pe tema dezvoltarii infrastructurii fluviului, evenimentul fiind programat pentru prima jumatate a anului 2009, conform NewsIn.
"Reuniunea va aborda subiecte privind folosirea intensiva a Dunarii ca ruta de transport fluvial, utilizarea porturilor, dezvoltarea componentei turistice, precum si posibilitatile de utilizare a fondurilor europene", a declarat Tariceanu, la inceputul sedintei de miercuri a Guvernului.

Premierul roman si cancelarul austriac, Alfred Gusenbauer, au convenit in luna martie sa constituie un grup de lucru alcatuit din toate tarile riverane, care sa propuna proiecte de valorificare a resurselor Dunarii, in principal in sectorul turistic.

In luna aprilie 2008, Romania si Austria au trimis o scrisoare Comisiei Europene, pentru a solicita finantari europene pentru un proiect de valorificare a resurselor Dunarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.