Partidul Republican american a cheltuit 150.000 de dolari (circa 116.000 euro) pentru imbracamintea si machiajul lui Sarah Palin, candidata la vicepresedintie a lui John McCain, potrivit site-ului Politico, citat de AFP

Principala organizatie de strangere de fonduri a republicanilor a cheltuit zeci de mii de dolari in marile magazine de lux din St. Louis, New York si Minneapolis, a informat marti seara site-ul Politico. Suma de 4.716,49 de dolari a fost cheltuita pentru coafura si machiaj in luna septembrie, potrivit sursei citate. Aceste cheltuieli nu figurau in conturile partidului inainte de numirea, in luna august, a guvernatoarei statului Alaska drept candidata la vicepresedintia americana.

Tracy Schmitt, purtatoare de cuvant a tandemului McCain-Palin, a dat asigurari ca practica a fost dintotdeauna ca "hainele in care s-a investit sa fie donate unei organizatii de caritate dupa campanie".

"In contextul problemelor vitale cu care se confrunta tara este incredibil ca pierdem timpul discutand despre pantaloni si bluze", a punctat Schmitt.

O alta purtatoare de cuvant, Maria Comella, "a refuzat sa ofere detalii cu privire la aceste cheltuieli si la motivele pentru care a fost nevoie sa fie cheltuiti atatia bani", potrivit Politico.

Echipa de campanie republicana "nu comenteaza deciziile strategice cu privire la modul in care sunt cheltuite resursele financiare", a explicat Comella pentru Politico.

Doua magazine de haine pentru copii figureaza pe lista cheltuielilor, "sugerand ca 295 de dolari au fost cheltuiti pentru a-l imbraca pe cel mai mic membru al familiei Palin cu ocazia campaniei", adauga Politico referindu-se la al cincilea copil al candidatei la vicepresedintie, care s-a nascut in aprilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.