Rusia intentioneaza sa incheie in 2009 amplasarea de baze militare in regiunile separatiste Abhazia si Osetia de Sud, a declarat marti seful Statului Major rus, generalul Nikolai Makarov, relateaza AFP, potrivit NewsIn.
"Ne trebuie cel putin un an pentru amenajarea acestor baze, pentru ca ele sa ne asigure deplin obiectivele", a declarat el, dupa o deplasare la Helsinki, unde s-a intalnit cu omologul sau american, amiralul Michael Mullen.

"Cred ca amenajarea lor se va incheia in 2009", a spus generalul, care a precizat ca aproape 3.700 de militari vor fi desfasurati in fiecare dintre aceste regiuni.

"In cadrul acordurilor incheiate, doua baze - una in Abhazia, cealalta in Osetia de Sud - cu 3.700 de oameni fiecare ne vor apara interesele si pe cele ale acestor republici", a explicat Makarov.

Rusia a recunsosut independenta acestor teritorii in august, dupa razboiul cu Georgia. La 17 septembrie, Rusia a semnat acorduri de cooperare cu teritoriile, catre ii permit sa instaleze baze militare in aceste regiuni.

Conform acestor acorduri de cooperare si asistenta reciproca, Ruisia s-a angajat sa apere frontierele Abhaziei si Osetiei cu restul Georgiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.