Intr-un miting electoral la Harrisburg, McCain a vorbit despre criza rachetelor din Cuba din 1972, reamintit ca el a participat direct, in calitate de pilot. "Stateam in cabina avionului aflat pe pista de decolare de pe USS Enterprise, in apele Cubei. Aveam o tinta in vizor", a povestit el.

"Prieteni, stiti cat de aproape am fost de un razboi nuclear. America nu are nevoie de un presedinte care sa fie supus unui test. Eu am fost deja testat, prieteni", a subliniat McCain.

Republicanii si-au intensificat atacurile la adresa lui Obama, favorit in sondaje, pe tema lipsei de experienta a democratului in varsta de 47 de ani. "Nu vrem un presedinte care sa ceara lumii sa fie pus la incercare, intr-un moment in care economia noastra este in criza si americanii sunt deja implicati in doua razboaie", a spus McCain.

El a comentat declaratiile candidatului democrat la vicepresedintie, Joe Biden, spunand ca Obama va fi cu siguranta obligat sa se confrunte cu o criza internationala in primele sase luni de mandat. Biden a spus ca nu vor trece sase luni pana cand "lumea il va pune pe Obama la incercare, cum l-a pus pe John Kennedy", presedinte in perioada crizei rachetelor din Cuba.

Tabara democrata a replicat, spunand ca, in mod clar, presedintii "se confrunta cu probleme din prima zi de mandat".