Cancelarul a transmis Palatului lyse, prin intermediul ambasadei germane de la Paris, o “plangere” referitoare la efuziunile publice ale presedintelui francez.

Neintelegerile dintre cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy nu se limiteaza doar la chestiunile politice, ci si la relatiile interpersonale. Merkel este mai mult decat stanjenita de „comportamentul latin” al liderului francez, pentru care o atingere pe umar sau un sarut pe obraz reprezinta gesturi „cavaleresti”, noteaza publicatia „Le Matin”. Numai ca, in ceea ce priveste relatiile interumane, exista o diferenta semnificativa intre cultura germana si cea franceza.

Motiv pentru care Angela Merkel nu suporta „tandreturile” presedintelui francez. De data aceasta, cancelarul s-a gandit ca e timpul sa rezolve aceasta problema pe cale oficiala. Ea a trimis ambasadei germane la Paris un mesaj in acest sens, mesaj care va ajunge la Palatul Élysée.

„Atingerile in public nu fac parte din cultura germana, si cu atat mai putin din cea est-germana”, explica Dorothea Hahn, corespondentul la Paris al cotidianului berlinez „Die Tageszeitung”.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.