Seful Statului Major rus, generalul Nikolai Makarov, a apreciat marti ca este posibila reluarea cooperarii in cadrul Consiliului Rusia-NATO pana la sfarsitul anului, dupa ce aceasta a fost suspendata din cauza crizei georgiene, transmite AFP, monitorizata de NewsIn.

"Cred ca in noiembrie-decembrie va fi luata o decizie (de reluare a cooperarii - n.red.), insa partea americana este cea care va decide", a declarat generalul Makarov, citat de agentia Interfax, la sosirea in Rusia dupa o vizita la Helsinki, in cursul careia s-a intalnit cu omologul sau american, amiralul Michael Mullen.

Cei doi oficiali au discutat despre relansarea relatiilor bilaterale, afectate de conflictul din Georgia, din vara, au anuntat inalti responsabili militari americani.

Un purtator de cuvant al Aliantei a afirmat, insa, marti, dupa reuniune, ca NATO isi mentine decizia luata in luna august, de a suspenda relatiile la inalt nivel cu Rusia. "NATO nici nu a discutat, nici nu a decis o abandonare a pozitiei adoptate de aliati" la reuniunea de urgenta consacrata crizei ruso-georgiene, din 19 august, a declarat James Appathurai.

Reuniunile Consiliului NATO-Rusia la nivel de ambasadori au fost suspendate de Alianta in 19 august, din cauza ofensivei ruse impotriva Georgiei.

Trupele ruse au intervenit in Georgia dupa o tentativa a fortelor georgiene de a preluat controlul asupra regiunii separatiste proruse Osetia de Sud.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.