Un diplomat cu experienta in Statele Unite, Gheorghe Predescu, si un altul care lucreaza in cadrul Ambasadei Romaniei din Ucraina sunt propunerile MAE pentru posturile de ambasador la Varsovia, respectiv consul la Cracovia, ramase vacante de cinci luni in urma scandalului "Crulic", informeaza NewsIn.

Gheorghe Predescu, fost consul la Chicago (SUA), in prezent ministru-consilier in cadrul biroului politic al Ambasadei Romaniei la Washington, este propus ca ambasador la Varsovia, dupa ce fostul ocupant al acestui post, Constantin Bartas, a fost rechemat si sanctionat disciplinar, in luna mai, in urma scandalului Crulic, romanul care a facut greva foamei si a murit intr-o inchisoare din Polonia, nebeneficiind de asistenta consulara cuvenita. Candidatura lui Predescu pentru acest post a fost validata marti de membrii comisiilor reunite de politica externa ale Parlamentului.

Pentru functia de consul la Cracovia, potrivit site-ului MAE, este propus Romeo Stanciu, in prezent prim-colaborator al sefului misiunii Romaniei in Ucraina. El urmeaza sa-l inlocuiasca pe fostul consul Ioan Preda, care a fost de asemenea rechemat si sanctionat in primavara, fiind considerat principalul responsabil in cazul Crulic. Moartea romanului in Polonia, care a starnit o intensa dezbatere mediatica, a dus la demisia fostului ministru de externe, Adrian Cioroianu.

Membrii comisiilor reunite de politica externa au audiat marti si validat alti 12 ambasadori propusi de catre ministrul de externe, Lazar Comanescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.