Protestul fata de politica economica a Guvernului conservator, insotit de o greva generala de 24 de ore, a reunit mii de persoane si a paralizat majoritatea transporturilor.

Mitingul, in cursul caruia au defilat studenti, profesori si angajati ai societatilor de interes public, inclusiv ai companiei aeriene in curs de privatizare Olympic Airlines, a fost marcat de numeroase ciocniri cu fortele de ordine.

Manifestantii, cu afise pe care scria "Nu vrem sa platim pentru criza" sau "Scumpire, saracie, somaj, nu se mai poate", au raspuns la apelul Confederatiei Generale a Muncitorilor Greci (GSEE, 600.000 de membri) si Federatiei Functionarilor (Adedy, 200.000 de membri). Aceste sindicate cer o schimbare a directiei economice, denuntand programul de privatizare, austeritatea salariala, inasprirea fiscala si reforma pensiilor.

In urma grevei de 24 de ore, feriboturile si trenurile au fost blocate, ia aproape o suta de zboruri ale companiilor locale si straine au ramas la sol. Din cauza ca si sindicatul jurnalistilor participa la greva, mass-media nu difuzeaza nicio informatie si niciun cotidian nu va aparea miercuri. A fost afectata si activitatea in scoli, spitale, administratii, banci si tribunale.