China, implicata deja in scandalul laptelui contaminat care a dus la imbolnavirea a mii de copii, a anuntat ca este foarte preocupata de siguranta produselor, in special a celor destinate copiilor.

Asociatia nationala a producatorilor de mobila din China a declarat ca nu este la curent cu decizia de retragere a acestor produse, insa a precizat ca este posibil ca vina sa nu apartina companiilor chineze.
"Nu este clar cine este responsabil", a declarat directorul general-adjunct al asociatiei, Zhu Changling. "Este posibil ca riscurile de siguranta sa fie reprezentante de design sau de standardele cerute de clienti, pe care companiile chineze doar le executa", a precizat el.

Purtatorul de cuvant al Ministerului chinez de Externe, Qin Gang, a declarat ca nu are informatii cu privire la patuturi, insa le-a cerut consumatorilor si producatorilor sa raporteze orice defectiuni depistate. "Va pot spune ca Guvernul chinez ia foarte in serios siguranta produselor, in special cand este vorba despre produsele pentru copii", a declarat Gang intr-o conferinta de presa, adaugand ca Beijingul va actiona in cazul oricarei plangeri inregistrate.

Retragerea patuturilor decisa luni de compania Delta Enterprises este unul dintre cele mai ample incidente comerciale de acest gen din istoria Statelor Unite si urmeaza retragerii altor 2.000 de patuturi, fabricate tot in China, decisa joia trecuta de Comisia pentru siguranta consumatorilor.

Acest incident intervine la aproape un an dupa o retragere masiva de jucarii chinezesti a caror vopsea continea plumb si care erau vandute de Mattel Inc.

Recent, lapte praf contaminat cu melamina a dus la moartea a cel putin patru copii in China, iar alti zeci de mii s-au imbolnavit, facand pietre la rinichi. Produsele lactate fabricate in China au fost retrase de pe rafturi in intreaga lume.