Politia Americana cauta cu disperare un baietel de 6 ani despre care autoritatile cred ca ar fi fost rapit pe post de amanet intr-un razboi al traficantilor de droguri din Mexic, care a costat anul acesta peste 3.700 de vieti, scrie The Guardian.

Cole Puffinburger a fost rapit miercurea trecuta dupa ce trei barbati cu trasaturi hispanice au patruns cu violenta in casa parintilor din Las Vegas si au cerut bani. Au legat-o pe mama baietelului, iar pe acesta l-au rapit.

Politistii cred ca baitul ar fi putut fi rapit pe post de amanet, pentru ca bunicul sau Clemens Fred Tinnemeyer, in varsta de 51 de ani, datora unor traficanti de droguri intre 8 si 20 de milioane de dolari. Dupa rapirea copilului, autoritatile au pus in alerta toate statiile de politie din Las Vegas pana in Mexic.

Investigarea acestui caz implica chiar si anchetarea parintilor baiatului dar si prietenii de familie. Potrivit primelor rapoarte, bunicul Tinnemeyer a rupt contactul cu familia sa din mai, iar luna trecuta a fost declarat disparut.

Traficantii de droguri folosesc rute de transport din New Mexico si Arizona, pana in Las Vegas, pentru a ajunge pe pietele din Vest. De cele mai multe ori, traficantii isi insusesc masini sau alte lucruri de pret pentru a-si recupera banii. In acest caz, politistii se tem ca rapirea lui Cole reprezinta un semnal de alarma asupra faptului ca infractorii au ajuns la forme grotesti de violenta in aceasta lupta pentru suprematia pe piata drogurilor.

Autoritatile nu au reusit in luna august sa anihileze actele de violenta, astfel incat in primele doua saptamani ale lunii octombrie au murit 387 de persoane, traficantii pretandu-se si la acte de tortura sau decapitari. Copiii si femeile nu scapa din aceast ritual zilnic al crimelor razbunatoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.