O nava a asociatiei Women on Waves, numita "vaporul avortului", a plecat din Valencia dupa ce timp de patru zile numeroase imigrante si tinere au putut sa faca intreruperi de sarcina pe aceasta ambarcatiune, incalcand legea spaniola, a anuntat organizatia olandeza, relateaza NewsIn.
Sosirea navei in apele internationale, la 12 mile de portul spaniol, a provocat manifestatii din partea opozantilor avortului, mai ales asociatia spaniola Provida. Primarul Rita Barbera a calificat sosirea vaporului drept "o provocare care suscita indignare".

Rebecca Gomberts, fondatoarea Women on Waves, organizatie care apara dreptul femeilor la avort, a refuzat sa precizeze numarul femeilor sosite la bord. "Nu dam niciodata cifre, pentru ca suntem de parere ca avortul nu este o chestiune de cifre, tine de nevoile fiecarei femei", a spus ea.

Voi ce parere aveti de avort? Hai sa dezbatem pe forum...


"Femeile care au venit la bord nu aveau posibilitatea de a se duce la clinici private din Spania. Au fost multe imigrante si fete cu varste sub 18 ani",
a explicat Gomberts.

Pe aceasta "clinica plutitoare" sub pavilion olandez, avortul se face in cadrul legii olandeze, mai liberala decat legislatia spaniola in materie. In Spania, avortul este depenalizat din 1985, dar numai in caz de viol (avort in maxim 12 saptamani de sarcina), malformatia fetusului (22 saptamani) sau cand "exista un pericol pentru sanatatea fizica sau psihica a mamei , fara limita de timp".

Acest vapor a fost si in Irlanda in 2001, Polonia, in 2003, Portugalia in 2004.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.