Cabinetul nord-coreean a avut o reuniune cu toti oficialii din comitetele populare regionale, din sectorul agricol, birourile pentru industrie si din fabricile locale, unde s-a discutat despre buget si economie, a anuntat luni presa de stat, relateaza NewsIn

Informatia legata de aceasta reuniune, a carei data nu este cunoscuta, intervine in conditiile unor speculatii privitoare la un anunt important din partea Phenianului, posibil despre starea de sanatate a liderului Kim Jong-Il sau despre legaturile sale cu Sudul, care s-au racit in ultimele luni.

"Au fost discutate chestiuni ca a ne concentra pe toate resursele pentru a impulsiona productia din principalele sectoare ale economiei bazate pe superioritatea economiei socialiste planificate si despre imbunatatirea legaturilor economice externe", potrivit agentiei KCNA.

Potrivit agentiei, participantii au discutat despre implementarea viziunii lui Kim despre economie. Nu se stie daca seful statului a fost prezent.

Surse la curent cu afacerile Phenianului au spus ca nu exista niciun element care sa indice ca liderul nord-coreean, despre care se crede ca a suferit recent un atac cerebral, nu ar mai avea un control ferm asupra tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.