Conducerea politiei elene a deschis o ancheta asupra abuzurilor pe care politistii sunt acuzati ca le-au comis intr-un cartier de imigranti din centrul Atenei, dezvaluite de un cotidian grec, transmite AFP.

"Orice politist care se va dovedi implicat in acest caz va fi supus unor sanctiuni disciplinare", precizeaza comunicatul.

Ancheta a fost ordonata in urma unui articol intitulat "Imagini Guantanamo in centrul Atenei", publicat duminica de cotidianul Ethnos. Sase fotografii prezinta un barbat in timp ce se dezbraca in fata politistilor si sub ochii trecatorilor, in plina zi, la un control care ar fi avut loc in 7 octombrie.

"Este vorba despre un act de rasism extrem (...), nu este o greseala de moment, ci metoda folosita in mod obisnuit impotriva imigrantilor", a declarat pentru Ethnos reprezentantul grupului de stanga Opriti razboiul, Petros Konstantinou, ai carui colegi au facut fotografiile.

Situat in centrul oralusului, in apropierea pietei Omonia, cartierul de imigranti in care locuiesc in special nigerieni, afgani si pakistanezi s-a transformat in ultimii ani intr-un ghetou in care traficul de droguri si prostitutia raman "in afara oricarui control", potrivit presei locale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.