Trei marci de produse lactate contaminate cu melamina si importate ilegal din China au fost confiscate in Italia, fiind primele cazuri descoperite in aceasta tara, a anuntat joi subsecretarul italian de stat pentru sanatate, Francesca Martini, relateaza NewsIn.

Trei marci de produse au fost confiscate din regiunile Bari si Napoli, din magazine aflate in proprietarea unor imigranti, a precizat ea. Analizele la care au fost supuse au indicat cantitati "importante" de melamina, potrivit comandamentului seriviciului de carabinieri pentru mediu, Cosimo Piccino.

"Au fost descoperite trei pana la 22 de miligrame de melamina pe kilogram, limita permisa fiind de 2,5 miligrame", a precizat el. "Nu este o cantitate mortala, insa este nociva",
a subliniat Piccino.

O tona de lapte praf care provenea din China a fost confiscata joi in portul Napoli, fiind prelevate esantioane pentru analizarea acestuia, a adaugat Piccino, precizand ca rezultatele vor fi disponibile peste circa zece zile.

Martini a anuntat ca numarul punctelor prin care se importa produse alimentare chineze va fi in viitor redus la patru: Geneva, Napoli si aeroporturile Milano-Malpensa si Roma-Fiumicino. Aceasta decizie are ca scop "concentrarea mijloacelor de efectuare a unor controale mai dure" asupra acestor produse, a precizat ea.

Italia a adoptat deja de la sfarsitul lunii septembrie masuri destinate consolidarii controalelor asupra produselor de import din China.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.