Un carnet continand 14 schite originale ale lui Picasso, care valoreaza peste un million de euro, a fost retinut pe aeroportul din Zurich, la mijlocul lunii septembrie, dupa ce a fost descoperit in bagajul unui elvetian, a anuntat administratia federala a vamilor elvetiene, informeaza NewsIn.

Carnetul cu schite, transportat de un expert in arta elvetian care se intorcea din Grecia, nu era insotit de niciun document justificativ, iar ancheta va stabili daca desenele au fost sau nu furate, au precizat surse din vama aeroportului, citate de agentia de presa elvetiana ATS.

Aceste schite, datate mai-iunie 1971, sunt estimate la valori cuprinse intre 21.000 de euro si 200.000 de euro piesa, potrivit estimarilor realizate de o casa de licitatie la cererea autoritatilor vamale.

Administratia federala a vamilor a depus o plangere penala, iar expertul in arta care a transportat aceste opere risca, in cazul in care va fi gasit vinovat, o amenda care poate ajunge pana la 500.000 franci, pentru infractiune privind legea vamilor si TVA-ului, precum si pentru transfer international de bunuri culturale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.