Aproape un miliard de persoane din tarile in curs de dezvoltare sunt amenintate de foamete, din cauza cresterii preturilor la alimente, arata un raport al organizatiei britanice umanitare Oxfam, preluat de NewsIn.

Din cauza scumpirii galopante a alimentelor de baza, precum orezul si cerealele, numarul persoanelor care se confrunta cu foametea a crescut anul acesta cu 119 milioane, a anuntat organizatia in raportul sau publicat cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentatiei. In total, aproape 967 de milioane de persoane sufera in prezent de malnutritie, potrivit Oxfam.

Barbara Stocking, director general al Oxfam, a declarat ca preturile crescute ale alimentelor au un efect "devastator" asupra unor populatii, oferind exemplul cresterii cu 300% a pretului graului in Guatemala si dublarea pretului fainei si al orezului in Cambodgia si Filipine, anul trecut.

"Vieti nevinovate au fost distruse din cauza expunerii la schimbarile pietei", a adaugat ea. "Este timpul ca lumea sa realizeze ca Guvernele tarilor in curs de dezvoltare trebuie sa-si ajute agricultorii care se confrunta cu saracia si ca tarile industrializate au obligatia sa le ajute", a continuat Stocking.

Oxfam a cerut joi donatii pentru a strange 15 milioane de lire sterline (19 milioane de euro), pentru operatiunile sale de asistenta.

Intr-un alt raport, organizatia CARE International a precizat ca 17 milioane de locuitori din Cornul Africii sunt amenintati de foamete, printre care 6,4 milioane de etiopieni si jumatate din populatia somaleza.

Catastrofele naturale (in special secetele), conflictele si cresterile preturilor alimentelor sunt factori care, cumulati, au provocat foametea in randul a milioane de persoane, potrivit acestui raport. "Adaugati la acestea criza financiara si lucrurile vor fi si mai rele", a dezvaluit Jonathan Mitchell, director al CARE international.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.