Organizatiile iberice pro-life protesteaza inaintea sosirii intr-un port spaniol a clinicii plutitoare la bordul careia o asociatie olandeza asigura femeilor operatii de intrerupere de sarcina.

Urmatoarea oprire stabilita a vaporului care apartine asociatiei pro-avort Women on Waves din Olanda este in portul Valencia, anunta site-ul LifeNews. Vaporul acosteaza joi si stationeaza pentru sase zile. Scopul organizatiei este sa imbarce mai multe femei pe care sa le ajute sa avorteze la bordul vaporului, aflat in apele internationale, unde se aplica legislatia mult mai liberala in materie de intreruperi de sarcina, pentru ca nava este sub pavilion olandez.

Women on Waves sustine ca mai mult de 30 de organizatii iberice au solicitat ca vaporul sa se deplaseze in Spania. Initiativa va permite, „pentru prima oara in istoria recenta a Spaniei, ca avorturile sa fie practicate la limita legii spaniole, dar fara a o incalca”, este de parere ginecologul Josep Lluis Carbonell, unul dintre promotorii acestei actiuni.

Iminenta sosire a navei a provocat proteste vehemente.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.