Presedintele Vladimir Voronin il va demite joi pe unul dintre cei mai vechi si mai apropiati consilieri ai sai, Marc Tkaciuk, supranumit si "eminenta cenusie" a liderului de la Chisinau, informeaza portalul UNIMEDIA.md.

Decretul prezidential precizeaza ca eliberarea din functie a lui Tkaciuk intervine "in legatura cu trecerea la alta munca".

Potrivit serviciului de presa al Presedintiei, printr-un alt decret al seful statului, functia vacanta va fi ocupata de catre comunistul Sergiu Stati, actualul ambasador al Republicii Moldova la Kiev.

UNIMEDIA precizeaza ca Marc Tkaciuk detine functia de consilier prezidential din iunie 2002, dupa ce a fost ales in 2001 in functia de deputat in Parlamentul Republicii Moldova pe listele Partidului Comunistilor. In 2005 este reales in functia de deputat, dar cedeaza fotoliul mentinandu-si functia de consilier prezidential.
Marc Tkaciuk s-a nascut la 26 septembrie 1966 in Soroca. In 1989 a absolvit Facultatea de Istorie a Universitatii de Stat din Chisinau. In perioada 1982-1998 a detinut diferite functii in institutii de cercetare, iar in 1995 sustine teza de doctor in istorie.

Noul consilier prezidential, Sergiu Stati, este nascut la 7 septembrie 1961. In 2005 este ales in functia de deputat si, ulterior, si in functia de presedinte al Comisiei parlamentare pentru politica externa si integrare europeana. In perioada 1 septembrie 2005 - 16 aprilie 2007, a fost membru in delegatia Republicii Moldova la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei. In octombrie 2006 fusese numit prin decret prezidential in functia de ambasador al Republicii Moldova in Ucraina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.