Premierul italian Silvio Berlusconi a declarat miercuri ca va actiona pentru ca Rusia sa devina membra UE, relateaza NewsIn.
"Simt ca Rusia este o natiune occidentala. Proiectul meu este ca, in urmatorii ani, Rusia sa devina membra UE", a spus Berlusconi.

UE si Rusia incearca sa incheie un nou acord de parteneriat consolidat, dar negocierile au fost suspendate in urma razboiului ruso-georgian din august.

UE a spus la inceputul acestei saptamani ca vrea sa vada mai multe dovezi ca Rusia respecta acordul de pace cu Georgia, pentru ca negocierile sa fie reluate.

Berlusconi, prieten cu premierul rus Vladimir Putin si aliat al presedintelui american George W. Bush a caracterizat conflictul din august drept un incident izolat. De asemenea, isi asuma meritul pentru actiunile diplomatice de culise care au ajutat la evitarea unui nou Razboi Rece in urma acestui conflict.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.