Un tribunal din Vietnam a decis sa trimita in inchisoare, un jurnalist care a raportat un caz major de coruptie, relateaza BBC.

Nguyen Viet Chien, jurnalist la Thanh Nien si Nguyen Van Hai, de la Tuoi Tre, au fost arestati in mai, fiind acuzati de "abuz de putere", dupa ce au publicat un raport in care au scos la lumina un caz de coruptie din ministerul transporturilor. Acum o luna acuzatiile au fost schimbate in "incalcarea drepturilor la liberatate si democratie".

Nguyen Viet Chien a insistat asupra faptului ca este nevinovat dar asta nu a schimbat cu nimic parerea judecatorului care l-a condamnat la doi ani de inchisoare. La o zi dupa inceperea procesului, Nguyen Van Hai a pledat vinovat si a recunoscut ca raportul contine anumite erori. El a scapat de detentie, acceptand sa urmeze timp de doi cursuri de reeducare.

Alaturi de cei doi jurnalisti au fost adusi in fata instantei si doi politisti, Maj Gen Pham Xuan Quac si Locotenent Colonelul Dinh Van Huynh, acuzati ca au dezvaluit informatii strict secrete.

Cazul jurnalistilor a ajuns si la urechile celor de la "Reporteri fara Frontiere" care au acuzat guvernul vietnamez de "razbunare" impotriva jurnalsitilor care de-a lungul timpului au raportat cazuri de coruptie si au adus o mai mare libertate presei vietnameze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.