Serviciile de informatii britanice ancheteaza "un complot terorist de proportii", a declarat marti secretarul de stat britanic pentru lupta impotriva terorismului, Lord Alan West, transmite NewsIn.
"Exista un nou complot important care este in desfasurare si supraveghem situatia", a declarat el, fara a da alte detalii, in timpul unei dezbateri privind legislatia antiteriorism din Camera Lorzilor.

"Unele masuri pe care le-am pus in aplicare in ultimele 15 luni ne-au adus securitate, dar aceasta nu inseamna ca suntem in siguranta", a spus el.

"Amenintarea este enorma. A scazut putin, dar acum este din nou in crestere", a avertizat oficialul.

Premierul Gordon Brown a fost nevoit sa renunte luni la o masura ce viza extinderea de la 28 la 42 de zile a duratei maxime de detentie a persoanelor suspectate de terorism, dupa ce majoritatea Camerei Lorzilor a respins-o.

Amenintarea terorista este in acest moment "grava" in Marea Britanie, cu o treapta sub nivelul cel mai ridicat.

Contactat pentru a da detalii despre declaratia lui West, un purtator de cuvant al Ministerului britanic de Interne a spus: "Am afirmat intotdeauna clar (...) ca exista numeroase comploturi, ca anchetam indivizi si grupuri. Nu dam detalii despre comploturi sau indivizi anume".

Doi barbati care au luat parte la tentativele de atentate cu masini-capcana de la Londra si Glasgow (Scotia) la sfarsitul lunii iunie 2007 sunt in prezent judecati la Londra. Doua Mercedesuri avand la bord butelii, benzina si cuie au fost fost descoperite atunci intr-un cartier aglomerat al Londrei, iar o masina a lovit intrarea principalului terminal al aeroportului din Glasgow, luand foc. In cursul procesului, acuzarea a subliniat ca acest complot nu a fost dejucat decat printr-un noroc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.