Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat Romania pentru incalcarea dreptului la un proces echitabil, a dreptului la respectarea vietii de familie si a dreptului la un recurs efectiv in cazul unui barbat condamnat la inchisoare si decazut automat din drepturile parintesti.
Potrivit Mediafax, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a condamnat, marti, Romania in cazul romanului Florin Iordache, care s-a plans instantei europene ca in urma condamnarii sale penale la pedeapsa inchisorii a fost automat decazut din drepturile parintesti fata de fiul sau minor.

El a mai acuzat la CEDO si faptul ca nu a dispus de nicio cale de atac impotriva acestei decaderi automate. In plus, in timpul executarii pedepsei inchisorii, acesta a aratat ca a introdus o actiune civila pentru stabilirea unui drept de vizita a minorului, dar aceasta actiune a fost respinsa, in apel si in recurs, pentru neplata taxelor de timbru.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.