Confesiunile sunt obtinute cel mai adesea prin tortura: socuri electrice, smulgerea unghiilor, batai, arata Amnesty International.

In Arabia Saudita are loc, in medie, o executie la trei zile, arata un raport al Amnesty International. Rata executiilor a crescut mult in ultimii ani, cetatenii straini care lucreaza in Arabia Saudita reprezentand un procent important din cei care primesc pedeapsa capitala. Din cei 1.695 de condamnati executati din 1985 pana acum, 830 erau cetateni straini, conform raportului Amnesty, “Afront adus justitiei: pedeapsa cu moartea in Arabia Saudita”.

In Arabia Saudita, strainii reprezinta cam un sfert din populatia care totalizeaza 28 de milioane. Executiile au loc prin decapitare, in piata Justitiei din Riyad, iar multimi imense de oameni se aduna pentru a urmari “spectacolul”, relateaza BBC.

Doua decapitari ce au avut loc duminica au ridicat numarul executiilor de anul acesta la 74. Chiar si cei care infaptuiesc infractiunile pedepsite cu moartea inainte de a implini 18 ani platesc cu capul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.