Rebelii ceceni planificasera un atentat cu bomba vara aceasta la Soci, statiunea in care se vor organiza in 2014 Jocurile Olimpice de Iarna, a anuntat presa rusa,potrivit NewsIn.

"In iulie si in august s-a incercat comiterea unor acte teroriste in orasele Soci si Anapa, prin folosirea unor dispozitive explozive", a declarat seful FSB, Aleksandr Bortnikov.

Bortnikov a declarat intr-o reuniune guvernamentala ca atacul a fost planificat de Doku Umarov, seful rebeliunii separatiste din Cecenia, si de un "trimis al-Qaida", pe care nu l-a numit, potrivit agentiei Interfax.

El a declarat ca exista amenintari cu "acte teroriste" in regiunile din sudul Rusiei, in apropiere de Osetia de Sud si Abhazia, doua regiuni separatiste georgiene a caror independenta a fost recunoscuta de Rusia la sfarsitul lunii august.

Serviciul de presa al FSB a declarat ca nu are nicio informatie suplimentara cu privire la aceasta chestiune. Fortele de securitate ruse sunt deseori atacate de persoane inarmate, in nordul Caucazului. Analistii au avertizat cu privire la o reluare a conflictelor in regiune, dupa razboiul ruso-georgian din luna august.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.