Candidatul republican la Casa Alba, John McCain, a prezentat in marti dimineata, intr-un comunicat, o serie de masuri destinate sustinerii pensionarilor, celor care au economii si proprietarilor de imobiliare, in contextul actualei crize financiare, relateaza NewsIn.

Candidatul pledeaza pentru impozite reduse pentru persoanele varstnice. El doreste "suspendarea reglementarilor fiscale care ii obliga pe cei varstnici sa isi vanda actiunile in plina criza financiara". Pentru cei care fac economii, candidatul republican are in vedere "cresterea deducerilor pentru persoanele obligate sa vanda in pierdere" si "reducerea impozitelor pe venit pentru 2009 si 2010".

Pentru John McCain, raspunsul fata de criza financiara se afla in bunurile imobiliare si in pensiile americanilor. "Multe familii au fost obligate sa vanda in pierdere in ultimele saptamani", potrivit comunicatului.

John McCain propune aplicarea unui nivel de impozitare redus in 2008 si 2009, adica 10% pentru pensiile care sunt livrate dintr-un fond de pensii "John McCain nu ii va penaliza pe cei care sunt obligati sa vanda in actuala situatie a pietelor", potrivit sursei citate.

McCain doreste sa incurajeze economiile, investitiile. El propune o reducere a nivelului maxim de impozitare pe profit la 7,5% in 2009 si 2010.

Pentru sectorul imobiliar, McCain a propus deja saptamana trecuta un plan de salvare pentru proprietarii cu probleme, care prevede cumpararea de catre stat a imprumuturilor ipotecare la o dobanda variabila ridicata, inlocuite prin creditele cu dobanzi fixe, pentru a le permite familiilor sa ramana in casele lor.

El a confirmat marti aceasta propunere, care ar costa 300 de miliarde de dolari din cei 700 de miliarde de dolari votati in septembrie de Congres pentru rezolvarea crizei financiare.

Pe de alta parte, candidatul republican prevede o scutire de impozitare pentru cei care si-au pierdut locul de munca in 2008 si 2009. Potrivit candidatului republican, 3,6 milioane de americani primesc in prezent un ajutor de somaj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.