Roberto Saviano, in varsta de 29 de ani, traieste intr-un loc secret si este pazit de politie in permanenta in ultimii doi ani, de cand Camorra a decis sa-l pedepseasca pentru imensiul succes al cartii, bazate pe propriile investigatii.

A vandut 1,2 milioane de exemplare in Italia si cartea a fost tradusa in 42 de limbi. Acum ca a aparut si un film, candidat la Oscaruri, mafia este si mai nervoasa si vrea ca Saviano sa fie asasinat cat mai curand.

"Am lansat o ancheta pentru a verifica aceste informatii", a declarat Franco Roberto, coordonator al unitatii locale antimafia.

Ziarele italiene scriu ca celebrul clan Casalesi al mafiei din Napoli - suspectat pentru moartea a sase africani, ceea ce a dus la revolte ale imigrantior - a adus amenintarea in faza "operationala" si vrea ca Saviano sa fie asasinat pana de Craciun.

Citeste si:

Sursa acestor informatii este un informator cu legaturi cu capul Camorra, Francesco Schiavone, cunoscut drept "Sandokan".

Cu capul ras, privirea patrunzatoare si tricoul negru, Saviano a devenit pentru o noua generatie de italieni un simbol al luptei impotriva crimei organizate. El a marcat luni cei doi ani de cand traieste ascuns, vorbind la un post de radio despre relatia sa cu politistii, care i-au fost singura companie de cand a fost fortat sa-si paraseasca locuinta.

"Multe dintre zile sunt groaznice",
a spus Saviano, care uneori boxeaza cu garzile de corp. Scriitorul spune ca de fapt nu cartea a speriat capii mafiei, ci milioanele de oameni care au cumparat-o. "Cititorii sunt cei care i-au speriat pe capii mafiei, nu eu", a subliniat Saviano.

Unii politicieni le-au cerut italienilor sa-si arate solidaritatea cu scriitorul. "Nimeni nu trebuie sa se atinga de Saviano!", a spus fostul ministru Giovanna Melandri, denuntand Camorra ca "unul dintre cancerele tarii noastre".