Politia din Italia analizeaza informatii potrivit carora mafia din Napoli intentioneaza sa-l asasineze pana de Craciun pe autorul cartii "Gomorra", care a stat la baza unui film de succes despre brutalitatea mafiei, relateaza Reuters.

Roberto Saviano, in varsta de 29 de ani, traieste intr-un loc secret si este pazit de politie in permanenta in ultimii doi ani, de cand Camorra a decis sa-l pedepseasca pentru imensiul succes al cartii, bazate pe propriile investigatii.

A vandut 1,2 milioane de exemplare in Italia si cartea a fost tradusa in 42 de limbi. Acum ca a aparut si un film, candidat la Oscaruri, mafia este si mai nervoasa si vrea ca Saviano sa fie asasinat cat mai curand.

"Am lansat o ancheta pentru a verifica aceste informatii", a declarat Franco Roberto, coordonator al unitatii locale antimafia.

Ziarele italiene scriu ca celebrul clan Casalesi al mafiei din Napoli - suspectat pentru moartea a sase africani, ceea ce a dus la revolte ale imigrantior - a adus amenintarea in faza "operationala" si vrea ca Saviano sa fie asasinat pana de Craciun.

Sursa acestor informatii este un informator cu legaturi cu capul Camorra, Francesco Schiavone, cunoscut drept "Sandokan".

Cu capul ras, privirea patrunzatoare si tricoul negru, Saviano a devenit pentru o noua generatie de italieni un simbol al luptei impotriva crimei organizate. El a marcat luni cei doi ani de cand traieste ascuns, vorbind la un post de radio despre relatia sa cu politistii, care i-au fost singura companie de cand a fost fortat sa-si paraseasca locuinta.

"Multe dintre zile sunt groaznice",
a spus Saviano, care uneori boxeaza cu garzile de corp. Scriitorul spune ca de fapt nu cartea a speriat capii mafiei, ci milioanele de oameni care au cumparat-o. "Cititorii sunt cei care i-au speriat pe capii mafiei, nu eu", a subliniat Saviano.

Unii politicieni le-au cerut italienilor sa-si arate solidaritatea cu scriitorul. "Nimeni nu trebuie sa se atinga de Saviano!", a spus fostul ministru Giovanna Melandri, denuntand Camorra ca "unul dintre cancerele tarii noastre".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.