Austriacul Josef Fritzl, care si-a sechestrat si violat fiica timp de 24 de ani in pivnita casei, a fost evaluat ca fiind "in deplinatatea facultatilor mintale", in urma unei expertize psihiatrice, scrie cotidianul Standard in editia de marti.
Avocatul lui Fritzl, Rudolf Mayer, intentiona sa demonstreze ca acesta nu este in deplinatatea facultatilor mintale, pentru a evita condamnarea la inchisoare a clientului sau, care i-a facut sapte copii fiicei sale Elisabeth in timpul anilor de captivitate.

Nici Parchetul din Sankt-Poelten, unde este instrumentat cazul, nici Adelheid Kastner, psihiatrul care a facut expertiza, nu au dorit sa faca niciun comentariu luni seara, potrivit agentiei austriece APA.

Standard afirma ca psihiatrul a discutat de sase ori cu Josef Friztl, in varsta de 73 de ani, si a fost in masura sa stabileasca ca acesta nu sufera de nicio boala mintala si ca este responsabil de faptele sale.

Purtatorul de cuvant al Parchetului, contactat de Standard, a declarat ca actul de acuzare va fi gata "in trei saptamani", dar procesul nu va avea loc inainte de 2009 si se va desfasura probabil cu usile inchise.

Potrivit unor informatii de presa neconfirmate oficial, Josef Fritzl ar putea fi acuzat de crima si risca inchisoarea pe viata. Un bebelus rezultat din uniunea incestuoasa cu fiica sa a murit in pivnita din lipsa de ingrijiri, a apreciat un expert mandatat de Parchet. Daca acuzatia de crima nu va fi retinuta, Fritzl risca oricum 15 ani de inchisoare pentru violuri si sechestrare.

Cazul de incest si abuz sexual, cel mai rasunator din Austria, a fost descoperit la sfarsitul lunii aprilie, cand unul dintre copiii lui Elisabeth Fritzl a necesitat spitalizare. Din cei sase copii care au supravietuit, cu varste cuprinse intre cinci si 19 ani, trei au fost crescuti de Frizl si sotia sa, in timp ce ceilalti au trait in pivnita cu mama lor, fara sa vada niciodata lumina zilei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.