Un val de pogromuri anticrestine a cuprins in ultimele luni India, Irakul si Iranul. In Irak, crestinii se refugiaza din calea atacurilor, hindusii ii forteaza sa se converteasca, iar Iranul pedepseste cu moartea convertirea

Prejudecatile care, in trecut, i-au exclus pe evrei si pe musulmani din societatile europene s-au mutat in Orient si apar acum mai flagrante ca niciodata. In Iran, Irak si India, crestinii sunt prigoniti de grupurile religioase dominante.

Prigoana crestinilor a trecut de stadiul de ipoteza in Irak. Potrivit „Los Angeles Times”, aproximativ 933 de familii crestine din orasul Mosul au fost nevoite in ultimele saptamani sa-si paraseasca locuintele si sa caute sanctuar fie la rude, fie in scoli, biserici sau manastiri, din cauza atacurilor venite din partea militantilor sunniti. Duminica, patronul crestin al unui magazin de muzica din Mosul a fost impuscat mortal chiar in pravalia sa.

Situatia crestinilor este comparabila si in India, o democratie populara si stat laic asemenea Irakului, unde crestinii constituie de-abia 2,3% din populatia ce depaseste un miliard. Aproximativ 40.000 de crestini s-au refugiat din provincia est-indiana Kandhamal si aproximativ 35 si-au pierdut viata dupa ce, incepand cu luna august, casele lor au fost pradate si incendiate de bande hinduse, scrie „The Telegraph”. Potrivit France Presse, Papa Benedict al XVI-lea a condamnat duminica prigoana la care sunt supusi crestinii in India si in Irak.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.