Socialistii spanioli acuza guvernul regional de la Madrid ca a finantat concertul romanilor din Alcal de Henares, la care a asistat si presedintele Basescu, concert ce a avut un vadit caracter electoral in favoarea PD-L.
Grupul Municipal Socialist din Alcalá de Henares a cerut autoritatilor locale sa clarifice cine a finantat concertul organizat in oras in urma cu o saptamana, cu ocazia forumului asociatiilor romanilor din Europa, SUA si Canada, relateaza cotidianul local „Diario de Alcalá“. Presedintele Traian Basescu a asistat la concertul sustinut de Stefan Banica jr. si Irina Loghin sambata trecuta in localitate, la care s-au adunat cateva mii de romani, majoritatea purtand stegulete si pancarte cu insemnele PD-L. Alaturi de presedintele roman a asistat la manifestatie si presedintele guvernului regional Madrid, Esperanza Aguirre. Aceasta este membra a Partidului Popular Spaniol, partid afiliat, ca si PD-L, Partidului Popular European.

Socialistii spanioli s-au declarat indignati de faptul ca acest concert, finantat din bani publici, „a avut un clar continut politic, cu prezentarea candidatilor partidului roman, motivat de faptul ca la 30 noiembrie au loc alegeri legislative in Romania“, conform comunicatului oficial al grupului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.