Candidatul democrat la presedintia SUA, Barack Obama, se afla intr-o pozitie de invidiat in sondaje cu putin timp inainte de alegeri, in timp ce campania reprezentantului republicanilor, John McCain, este un real esec.
Potrivit unor oficiali americani, campania lui Obama a inregistrat incasari record luna trecuta, peste cele 66 milioane de dolari stranse in august, scrie The Huffington Post.

Pe deasupra, atacul lansat de John McCain la adresa caracterului lui Obama, inclusiv criticile potrivit carora democratul ar fi fost asociat cu Bill Ayers, fost membru al Weather Underground, o organizatie extremista de stanga, a esuat si nu a avut impactul scontat. Sursele lui Obama au indicat o scadere puternica a sustinerii republicanilor. Acestea comenteaza ca rata de popularitate a lui McCain a scazut foarte mult in ultimele saptamani.

Guvernatoarea Sarah Palin a contribuit si ea la aceasta situatie, inregistrand o cota de nepopularitate de 56% in New Hampshire, potrivit unui oficial care s-a ocupat de sondaj.

Chiar si in cercurile republicane a crescut neincrederea fata de strategia recenta a lui McCain, numita de unii dintre ei chiar "stupida".

Scriitorii conservatori, George Will si Paul Gigot, la fel ca si alti multi republicani, si-au exprimat la randul lor indoielile fata de modul in care republicanul din Arizona isi gestioneaza campania in aceasta perioada.

Mai mult decat atat, campania lui McCain contine un element care il poate sprijini pe Obama. Comitetul National Republican a anuntat duminica seara lansarea unui nou atac la adresa lui Obama, sub forma unui clip ce va circula pe internet, legat de cresterea problemei radicalilor asociati cu Obama.

Insa in acest moment, Obama poate sa intoarca atacul in favoarea lui. Datele sale de campanie sugereaza faptul ca votantii indecisi tind sa fie apolitici, un grup care nu raspunde pozitiv la reclamele negative.

Obama va porni, la randul sau, o campanie de protectie a alegatorului, dupa ce republicanii s-au plans ca in unele state votantii fac eforturi considerabile pentru a se inregistra la alegeri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.