Cunoscutul economist american Paul Krugman, editorialist al The New York Times, a primit premiul Nobel pentru economie. Specialistul a fost recompensat pentru "modelele de comert si localizarea activitatii economice", a anuntat Academia de la Stockholm.

In varsta de 55 de ani, Krugman este profesor de economie si relatii internationale la Universitatea Princeton si este renumit pentru teoriile sale in domeniul "noului comert" si al crizelor valutare, arata NewsIn.

De asemenea, Krugman este considerat unul dintre cei mai influenti 50 de economisti ai lumii contemporane. Acesta a pus la punct o noua teorie a comertului international, ce integreaza analizele disparate referitoare la schimburile comerciale si geografia economica.

Paul Krugman este considerat unul dintre cei mai acerbi critici ai administratiei Bush si ai politicii interne si externe promovate de aceasta. Din 2000, Krugman semneaza si editoriale in publicatia New York Times.

In 2007, premiul Nobel pentru economie a fost de asemenea acordat unor americani. Leonid Hurwicz, Eric Maskin si Roger Myerson au primit ravnitul premiu pentru lucrarile lor bazate pe mecanismele de schimburi destinate ameliorarii functionarii pietelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.