Uniunea Europeana s-a declarat luni dispusa sa ajute Guvernul ungar sa faca fata crizei pietelor, inclusiv pe plan financiar, in conditiile in care moneda tarii, forintul, s-a depreciat semnificativ saptamana trecuta, relateaza AFP, potrivit NewsIn.
Intr-un comunicat comun, presedintia franceza a UE si Comisia Europeana au "primit favorabil disponibilitatea FMI de a aduce asistenta tehnica si financiara, in functie de nevoile Ungariei, pentru a sustine increderea si stabilitatea".

"Uniunea Europeana este dispusa sa foloseasca toate instrumentele disponibile in cadrul Tratatului European pentru a veni in completarea unei posibile asistente financiare", potrivit textului.

Ungaria este afectata grav de criza financiara. Moneda nationala ungara a pierdut aproximativ 10% din valoare in 24 de ore joi, dupa care s-a depreciat in continuare vineri.

Analistii explica aceasta prabusire printr-o scurgere de capital produsa de o miscare de panica in randul unor investitori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.