Cateva mii de studenti au manifestat vineri in marile orase italiene impotriva reformei educatiei decisa de Guvernul lui Silvio Berlusconi, care prevede o reducere a bugetului invatamantului, informeaza agentia ANSA, citata de NewsIn.
Studentii, care erau in numar de cateva mii la Milano (nord), Napoli (sud) si Roma, protesteaza fata de reduceri de circa opt miliarde de euro pe trei ani (2009-2011) la bugetul invatamantului.

Aprobata de Guvern sub forma unui decret-lege care trebuie aprobat si de Parlament, reforma face parte dintr-o serie ampla de reduceri ale cheltuielilor statului.

"Manifestam impotriva reducerilor bugetare prevazute. O tara nu se poate dezvolta daca nu investeste in educatie", a declarat Valentina Giorda, purtatoare de cuvant a sindicatului studentesc UDS de la Roma.
Cele trei confederatii sindicale principale au facut apel la o greva generala in scolile publice in 30 octombrie, denuntand revenirea la sistemul profesorului unic in scoala elementara, temandu-se ca aceasta va duce la reducerea orarului copiilor.

In paralel cu greva, o mare manifestatie nationala este prevazuta pentru aceeasi zi la Roma.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.