Dalai Lama a fost spitalizat ieri din cauza unor dureri abdominale si ar putea fi operat maine, a declarat pentru AFP o sursa medicala, dupa ce secretarul personal al liderului spiritual tibetan in exil declarase ca internarea a fost motivata de "analize de rutina", relateaza NewsIn.

Dalai Lama a fost internat joi intr-un spital public din New Delhi, capitala indiana. Presa locala a anuntat zilele trecute ca durerile sale abdominale, pentru care fusese ingrijit in august la Bombay, au reaparut.

Un medic ce ocupa o functie importanta la spitalul Sir Ganga Ram a declarat, sub acoperirea anonimatului, ca Dalai Lama ar putea fi operat vineri. "A fost spitalizat pentru dureri abdominale si va fi probabil operat maine" (vineri - n.red.), a declarat medicul, precizand ca Dalai Lama trebuia, initial, sa fie doar supus unor analize de rutina.

Seful spitalului, Nalini Kaul, nu a dorit sa comenteze starea de sanatate a lui Dalai Lama, in varsta de 73 de ani, si nici la ce tratamente este supus. La randul sau, purtatorul de cuvant al spitalului, Ajay Sehgal, a declarat ca detalii despre starea lui Dalai Lama nu vor fi comunicate decat de serviciile acestuia.

Dar agentia Press Trust of India, citand surse medicale, a relatat de asemenea ca liderul tibetan in exil ar putea fi operat vineri.

Secretarul personal al lui Dalai Lama, Tenzin Takhla, a dezmintit aceste informatii si a subliniat ca internarea a fost facuta doar pentru "analize de rutina". "Nu exista niciun motiv de ingrijorare, pentru ca Sfintia sa este supus analizelor de rutina pentru care a fost internat", a subliniat secretarul.

Laureat al premiului Nobel pentru pace in 1989, Dalai Lama, in varsta de 73 de ani, va ramane in spital cel putin pana sambata.

Dalai Lama fusese spitalizat in 28 august timp de patru zile la Bombay (vestul Indiei) pentru o senzatie de "disconfort la nivelul abdomenului" si o "oboseala foarte accentuata".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.