Cei doi americani dati disparuti de ambasada americana din Liban au fost arestati in Siria pentru ca au intrat in tara fara vize, informeaza NewsIn.

Un oficial al ambasadei americane de la Damasc a declarat ca doi americani au fost arestati in Siria, in timp ce incercau sa treaca granita. "Discutam cu autoritatile siriene pentru a-i identifica si pentru a ni se permite accesul la ei", a adaugat oficialul. Ambasada americana din Liban a informat autoritatile libaneze ca Holli Chmela, in varsta de 27 de ani, si Taylor Luck, de 23 de ani, se afla in Siria, au anuntat surse judiciare libaneze.

Ambasada americana anuntase miercuri ca cei doi, care lucreaza pentru ziarul de limba engleza Jordan Times, din Amman, nu au mai dat niciun semn de viata de la 1 octombrie, cand au parasit orasul Beirut pentru a merge la Tripoli. Cei doi jurnalisti urmau sa treaca in Siria, inainte de a se intoarce in Iordania.

Presa libaneza a speculat ca cei doi ar fi putu cadea victime ale rapitorilor din nordul tarii, unde ar fi crescut recent numarul de militanti islamisti, potrivit avertismentelor Siriei, si unde armata libaneza a fost tinta a doua atacuri cu bomba in ultimele doua luni.

Ambasada americana si-a avertizat saptamana trecuta cetatenii din Beirut asupra faptului ca unele grupari sau indivizi pot profita de sfarsitul Ramadanului pentru a comite acte violente impotriva americanilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.